Om mig

OM MIG &

MIN BAKGRUND


Hej, Jag heter Johan Berg

och jag bor i Stockholm.

Jag är född och uppväxt i Karlstad i en familj med mycket musik, sång, dans och det sociala livet.

 

Jag jobbar som skådespelare, evenemangsvärd, danslärare, samt att jag tar även en hel del andra uppdrag. I dessa Coronatider har dock mycket ändrats, men mina huvudsakliga jobb har varit som konferensvärd på ett hotell och som servitör på Mamma Mia The Party på Tyrol i Stockholm. 


Jag har jobbat med människor på ett eller annat sätt i hela mitt liv och tycker att mötet med en människa är häftigt och härligt. Jag sålde allt man kunde sälja som liten grabb och sedan fortsatte det även i vuxen ålder.

Där blev det drygt 13 år på Siba AB med början i Karlstad som extrasäljare och de sista åren som butikschef i Västerås. Hann med Gävle däremellan också.

Har även jobbat inom krogbranschen i minst lika många år.

Först som Croupier och sedan som DJ i ca 10 år.


2010 började jag läsa en 2-årig YH-utbildning i Nyköping som heter Musik & Eventarrangör. Tack vare den utbildningen och det nätverket jag skaffat mig, så har jag fått jobba med evenemang som Polar Music Prize, Melodifestivalen, Volvo Ocean Race, Idol, Eurovision Song Contest, Ladies Night och Julgalan för att nämna några. De olika uppdragen jag tagit och tar inom evenemang är som värd, reseledare, guide, projektkoordinator, artistvärd, säkerhetsvärd och projektledare.

Jag har också gästföreläst vid utbildningen om inställning/motivation, teambuilding och ledarskap.


Jag har spelat de flesta bollsporter och det är bl.a fotboll, bandy, volleyboll, innebandy och golf. 

Dansen har alltid funnits med och det jag har dansat mest är bugg och foxtrot, men även Lindy Hop, Boogie Woogie, Gammeldans, Hip Hop och Street Dance. 

Dans är fantastiskt kul och sedan ett par år tillbaka undervisar jag i bugg och foxtrot tillsammans med min underbara vän Ann-Charlotte Vacker som jag själv gick kurser hos för många år sedan.


Jag gjorde mitt första statistuppdrag i slutet på 90-talet i tv-serien Rederiet. Jag var med i flera avsnitt och i det sista fick jag spela bartender och blanda drinkar tillsammans med "Joker".


Intresset för film & teater har alltid funnits, men har aldrig utbildat mig inom det förrän på senare år genom en del kurser och workshops.

Efter statistuppdraget i Rederiet dröjde det ända till sensommaren 2012 innan jag tog tag i det igen.

Då var jag med i Maria Wern och redan min andra dag fick jag göra en scen med Eva Röse och fick massor med beröm och efter det har jag fortsatt och det ena har lett till det andra.

Under 2015 kom jag med i uppsättningen av Maria Stuart på Dramatens Stora Scen utan någon som helst utbildning och utan att ens ha varit på Dramaten innan. 

Idag har jag gjort reklamfilmer, kortfilmer, informationsfilmer, långfilmer, tv-serier och teater.


Tel: +46 70 7502070

Mail: johan@johanberg.nu